תשובה שנתתי בפורום אחר
מאת:
יוסי בן-חיים
Mar 09, 2010
||
21:23
פחת בדגם S הוא זה שמטרתו,למנוע קפיצות מיותרות של פחת זרם בשל תופעת ברקים,הגורמת לזרם זליגה בתדר גבוה,ובזמן קצר ביותר.כמובן שעדיף גם,שיהיו מותקנים מגנים לשקעים נגד נחשולי מתח (למחשב,טלוויזיה,מכונת כביסה,מקרר).השילוב של 2 הדברים האלה,מקטין את ניתוקי המתח הלא רצויים.גם אצלי בחודש שעבר,בזמן סערת ברקים בדרום,הפחת קפץ לי פעמיים,בהפרש של 5 שעות,ולצערי בגלל שיש לי פחת דגם A,לא מנעתי את הקפיצות המיותרות אלה.
מותר לציין שמגני הנחשולים הגנו על כל הציוד האלקטרוני שציינתי,פרט למחשב אחד "שנדפק",בגלל שדווקא לו לא היה מגן נחשולי מתח.
# מסקנה = שווה לקנות לכל שקע של מכשיר אלקטרוני מנ"מ (מחיר יחידה מ-30 ש"ח ועד 150 ש"ח המקצועיים).
|
|
|
•
|
פחת קופץ בעת סערת ברקים
בוקי
|
|
|
Mar 09, 2010 | 19:07
|
|
הפחת קופץ בעת סערת ברקים האם החלפת הפחת לדגם A יעזור ?
בתודה מראש
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 09, 2010 | 21:23 |
|
פחת בדגם S הוא זה שמטרתו,למנוע קפיצות מיותרות של פחת זרם בשל תופעת ברקים,הגורמת לזרם זליגה בתדר גבוה,ובזמן קצר ביותר.כמובן שעדיף גם,שיהיו מותקנים מגנים לשקעים נגד נחשולי מתח (למחשב,טלוויזיה,מכונת כביסה,מקרר).השילוב של 2 הדברים האלה,מקטין את ניתוקי המתח הלא רצויים.גם אצלי בחודש שעבר,בזמן סערת ברקים בדרום,הפחת קפץ לי פעמיים,בהפרש של 5 שעות,ולצערי בגלל שיש לי פחת דגם A,לא מנעתי את הקפיצות המיותרות אלה.
מותר לציין שמגני הנחשולים הגנו על כל הציוד האלקטרוני שציינתי,פרט למחשב אחד "שנדפק",בגלל שדווקא לו לא היה מגן נחשולי מתח.
# מסקנה = שווה לקנות לכל שקע של מכשיר אלקטרוני מנ"מ (מחיר יחידה מ-30 ש"ח ועד 150 ש"ח המקצועיים).
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 12, 2010 | 10:41 |
|
ניתן להשתמש בנגדים לא-ליניאריים מסוג ZnO לצורך הגנה על מתקני מתח נמוך מפני מתחי יתר של ברק ושל מיתוג. למשל, ניתן להגן באמצעותם על מכשירי מדידה של מתח וזרם, מעגלים משניים של ציוד מתח גבוה, מכשירי טלפון, טלוויזיות, מחשבים וכדומה. מתחי יתר של ברק עלולים להופיע גם בקווי חשמל של מתח נמוך וגם בקווי תקשורת.
יש לציין, שהמתח השיורי של הנגדים הלא ליניאריים קטן בהרבה מהחוזק הדיאלקטרי של הבידוד במתקני מתח נמוך, ולכן הם מספקים הגנה אמיתית מפני מתחי יתר של ברק.
ניתן להשתמש בנגדים הללו להגנת מכשירי חשמל בדירות פרטיות. אם לדירה נכנסות שלוש פאזות, יש להשתמש בארבעה נגדים בלתי ליניאריים ולחבר אותם בלוח החשמל הדירתי בין כל חוט פאזי וחוט האפס להארקה. אם לדירה נכנסת רק פאזה אחת, יש לחבר נגד אחד בין חוט פאזי להארקה ונגד שני בין חוט האפס לארקה. את נגדי המגן המיועדים להגנה על מכשירי טלפון ומכשירים אלקטרוניים יש לבחור בהתאם למתח הנקוב של המכשירים האלה ולחבר אותם בין החוטים בכניסה למכשיר להארקה.
בנוסף לשימוש בנגדי מגן מומלץ לנקוט את הפעולות הבאות:
- לא לחבר מכשירים אלקטרוניים לאותו בית תקע או לאותו מעגל חשמלי שאליו מחובר מכשיר נוסף, שהוא בעל מנוע חשמלי, כגון מכונת כביסה, מקרר, מדיח כלים.
סוף שבוע נעים לכולם
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 12, 2010 | 10:47 |
|
עם מדחסים, כדוגמת מקרר או מזגן וכו.
לכן יש לשים בשקע rellay שיתן למרות הכל השהיה בין מופע אימפולס הברק עד הפעלת צרכנים רגישים אלו בשינית.
הנתונים נלקחו מתוך ספר: אהרן ברונפמן, מתקני מתח גבוה ונמוך,הוצאת שורש, פרק 4.
|
|
|
|
|
|
|
מקרא:
ללא תוכן °
הודעה חדשה
|
לחיצה על העיגול תוביל לפתיחת ההודעה בעמוד נפרד