|
|
|
|
תודה, וטיפה הבהרות
מאת:
isak
Oct 13, 2023
||
01:01
תודה על התשובה!
טיפה הבהרבה ברשותך:
בלוח הראשי, כבר יש לי פחת. אתה אומר שאני צריך גם פחת בלוח המשני?
ידוע לי שעמדת הטעינה צריכה פחת יעודי.
החשמל שלי בדירה יהיה 63A, ויהיה מא"ז של 50A שילך לכוון הלוח המשני.
הכבל בין הראשי למשני יהיה 5x16mm.
מהמשני יהיה מא"ז של 32A ופחת לכוון עמדת הטעינה, מא"ז של 16A לכיריים ומא"ז 25A למזגן.
וחשבתי על אופציה עתידית לחבר עוד מחמם מיים שצורך בסביבות 40A, ולחבר אותו ישירות למא"ז של ה-50A.
נראה לך פתרון סביר?
ד"א אני מבין שיש טיפה בעיה עם הפחת של הטעינה. הוא יהיה מחובר בטור לפחת הדירתי. אז אם תהיה בעיה, גם הפחת של הבית עלול לקפוץ. אז במובן מסויים הפחת הזה הוא מיותר. למרות שאני מבין שכן חובה לשים אותו לפי החוק.
|
|
|
•
|
|
|
Oct 12, 2023 | 00:53
|
|
שלום,
יש לי לוח חשמל משני.
החיבור אליו הוא דרך מא"ז בלוח הראשי.
בלוח המשני יש כמה מא"זים. כל אחד לצרכן נפרד. למשל, מזגן, רכב חשמלי, וכיריים.
השאלה שלי, האם זה בסדר לחבר צרכן נוסף ללוח המשני, שיתחבר ישירות לכניסה שלו. כלומר ללא מא"ז יעודי.
בצורה כזאץ הוא יהיה מחובר ישירות למא"ז בלוח הראשי. אותו מא"ז שהלוח המשני ניזון ממנו.
האם זה תקני?
תודה!
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 12, 2023 | 08:26 |
|
עקרונית אין בעיה כל עוד הכבל מתאים לעמוד בעומס של הראשי. למשל אם המא"ז הראשי 3×40 תצטרך כבל מינימום 6 ממ"ר (תלוי בשיטת התקנה) או יותר. הרעיון שהכבל חייב להיות מוגן בפני זרם יתר וזרם קצר. בנוסף אם מדובר במתקן דירתי חובה שההזנה תעשה דרך פחת! עבור עמדת טעינה למשל שאין בה התקן פחת מובנה תצטרך פחת B. כך אן כך אין להזין צרכן במתקן דירתי ללא פחת למעט מתקן לדיאליזה ביתית (לא עלינו). בעיה נוספת היא סלקטיביות (אמנם לא חובה סמתקן דירתי) אך בכל פעם שצרכן המדובר יקצר או יצרוך זרם יתר הראשי יושמט וכל הבית יהיה ללא חשמל.
|
|
|
|
|
•
|
תודה, וטיפה הבהרות
isak
> את/ה נמצא כאן
|
|
|
Oct 13, 2023 | 01:01 |
|
תודה על התשובה!
טיפה הבהרבה ברשותך:
בלוח הראשי, כבר יש לי פחת. אתה אומר שאני צריך גם פחת בלוח המשני?
ידוע לי שעמדת הטעינה צריכה פחת יעודי.
החשמל שלי בדירה יהיה 63A, ויהיה מא"ז של 50A שילך לכוון הלוח המשני.
הכבל בין הראשי למשני יהיה 5x16mm.
מהמשני יהיה מא"ז של 32A ופחת לכוון עמדת הטעינה, מא"ז של 16A לכיריים ומא"ז 25A למזגן.
וחשבתי על אופציה עתידית לחבר עוד מחמם מיים שצורך בסביבות 40A, ולחבר אותו ישירות למא"ז של ה-50A.
נראה לך פתרון סביר?
ד"א אני מבין שיש טיפה בעיה עם הפחת של הטעינה. הוא יהיה מחובר בטור לפחת הדירתי. אז אם תהיה בעיה, גם הפחת של הבית עלול לקפוץ. אז במובן מסויים הפחת הזה הוא מיותר. למרות שאני מבין שכן חובה לשים אותו לפי החוק.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 13, 2023 | 10:12 |
|
אני עונה בהתאם למה שאתה כותב. רשמת יציאה מראשי ללא הזכרת פחת לכן רשמתי שהכול חייב להיות מוגן פחת (אני לא אוהב להניח הנחות) בתשןבה השנייה אתה מפרט. אם אתה יוצא אחרי הפחת ומזין את הלוח המשני אז אין צורך בפחת למעט אי נוחות שכן כל זליגה מצרכנים המחוברים בלוח המשני יפעיל לך את הפחת של כל המבנה. אם אתה מתפצל מהראשי של המבנה ללוח המשנה הרי שחייב פחת בלוח המשני.עבור פחת של עמדת טעינה רצוי עמדת טעינה עם פחת מובנה rcd-dd וכך תסתפק בלוח המשני בפחת סוג A ולא סוג B שהוא יקר משמעותית. חובה לשים אותו שבמקרה ואין פחת מובנה ויש רק סוג A בזרם זליגה dc עד כ 6 מיליאמפר הפחת A ב"עיוורון" (רוויה) ועלול לא להגיב. לגבי גודל החיבור 63 אמפר. ישנם צרכנים גדולים שיתכן שיופעלו במקביל ואמנם יש את נושא מקדם בו הזמניות. מציע לך להיעזר בתוכנות הקיימות בשוק שמזינים את הצרכנים והספק והתוכנה מחשבת את גודל החיבור הדרוש (לא מכיר אץשמות של תוכנות יודע שיש)
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 14, 2023 | 23:36 |
|
ככול הידוע לי, עבור עמדת טעינה, חייבים להוסיף פחת יעודי. גם במקרה שכבר יש פחת מובנה בעמדה.
כלומר הפחת צריך להיות ספציפי לחיבור של העמדה. והפחת הראשי לא מספיק.
זה תקף אפילו אם אתה רוצה לחבר שני מטענים מאותו קו. חייבים לשים פחת נפרד על כל עמדה (ולא מספיק לשים אחד משותף)
ללא החוק הזה, באמת אין הרבה טעם לפחת נוסף (בטור).
אבל אבדוק שוב עם החוק, יכול להיות שזה השתנה מאז שבדקתי.
|
|
|
|
|
|
|
מקרא:
ללא תוכן °
הודעה חדשה
|
לחיצה על העיגול תוביל לפתיחת ההודעה בעמוד נפרד