|
•
|
|
|
Sep 09, 2010 | 00:11 |
|
|
חג שמח
האם קיים תקון/תקנה הקובע גובה מינמלי של כנפיי מאוורר תקרה מרצפת החדר ?
תודה
אייל
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| שקע גוויס או ביטיצינו
|
rut |
|
|
Aug 15, 2010 | 18:26 |
|
|
החשמלאי עומד להכנס לדירה לעבודות החשמל, וייעצו לי ללכת על קופסאות של שקעים איכותיים עלו שמות כמו גוויס ביטיצ'ינו
מה דעתכם מה עדיף יותר בכל הפרמטרים וגם מבחינת בטחון לילדים, אשמח לקבל תשובות מפורטות והאם יש הבדל משמעותי במחיר ביניהם.
מאוד מודה לכם
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 15, 2010 | 19:34 |
|
|
לא מדובר על איכות אלא על עיצוב.
במידה ואת מחליטה ללכת על גוויס או ביטיצינו צריך לדעת מספר דברים:
1)מדובר בקופסאות מלבניות (בדרך כלל אם כי קיימים דגמים לקופסאות עגולות) שקועות בקיר.
2)יש אפשרות למספר אביזרים בקופסא אחת תלוי בגודלה.
3)למעגלים שונים בקופסא אחד נדרשת הפרדת מחיצות.
4)יש מספר דגמים לכל חברה (גם לבטיצינו וגם לגוויס) יש לבדוק לפני שמחליטים על דגם מסוים שכל האביזרים הנדרשים מדגם זה קיימים במציאות (למשל מפסקי תריס חשמלי,שקע בריטי למזגן ,מוגני מים ועוד)
5)קיימות עוד חברות למשל אלגרו של חברת שניידר ועוד.
6)לגבי מחירים ברמה הבסיסית גוויס הכי זולים בטיצינו מעט יותר יקרים והמחירים עולים ככל שמשדרגים את הדגם והמסגרות של האביזרים כי גם כאן הליין הוא נרחב.
7)לסיום וזו רק דעה אישית כי עבדתי עם כולם והרכבתי את כולם באלפים ,גוויס בתחום המחיר אטרקטיבי ,בתחום המגוון לא רע (חסר מפסק תריס דו פול ) והחברה ותיקה מה שמקנה שקט יחסי.
|
|
|
|
|
|
•
|
| מצטרף לדעתך,עדיף גוויס
|
שי |
|
|
Aug 15, 2010 | 21:55 |
|
|
גם מוצר איכותי וגם לא יקר.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| יש גם חברת פוטינה יותר זול מגוויס
|
abc951 |
|
|
Sep 07, 2010 | 22:53 |
|
|
לפני כחצי שנה התחלתי לעבוד עם החומר של פוטינה לאחר שהתיעצתי עם מהנדס חשמל שבדק את המוצר ואני מאוד נהנה מהמוצר הוא גם יפה יותר מגוויס יש מבחר ענק של מסגרות בצבעים שונים וגם מעט יותר זול הטלפון של היבואן זה 0522383017 או 0523730042 השם שלו זה אבו אנס ערבי משואפט הבנתי שהוא משווק את הסחורה בכמה מקומות בארץ אני חושב שמאוד תהנו מזה יש גם מפסקים ברוחבים שונים מתחיל ב 12 מ"מ שזה חצי רוחב של מפסק של גוויס ונגמר ב 96 מ"מ שזה רוחב של 4 מפסקים בקיצור הגדלים הם 12-18 -24 -48 -72 -96
למשל היה לי מקום שהגעתי ורצו להוסיף עוד מנורה בחדר ויש שם קופסה של 3 עם 3 מפסקים של גוויס במקום להתחיל להחליף קופסה הבאתי 4 מפסקים של 18 מ"מ והחלפתי רק מתאם מסגרת ומפסקים והשחלתי חוטים ובצעתי את התוספת ללא סיתות תנסו ותהנו
|
|
|
|
|
|
•
|
| עד כמה שזכור לי אין לו תו תקן-
|
shua511 |
|
|
Sep 08, 2010 | 22:36 |
|
|
כי כשביקשתי לא היה לא אני יביא מחר , עדיפות שתבדקו לפני .
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 08, 2010 | 19:34 |
|
|
שנה טובה לכל חברי הפורום,בריאות,פרנסה טובה,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 08, 2010 | 18:18 |
|
|
שלום
בדיקת בדוד בלוח חשמל מה השלבים לבדיקה
מה בודקים
מה הערך התנגדת של הבדוד
בידוד טוב
בידוד רע
1 אום כמה שווה במילי אמפאר
תושבות חשובות לבדיקת לוח חשמל
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 04, 2010 | 17:33 |
|
|
יש במתקן 2 שנאים של חברת חשמל, האם מותר לבצע הזנה לארון חשמל אחד (עם הפרדה) משני השנאים? ז"א שחלק מהמעגלים בקומה יקבלו הזנה משנאי אחד וחלקם מהשנאי השני. עד כמה מותר "לערבב" בין ההזנות של השנאים?תודה מראש על תשובה מפורטת ומנומקת.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 08, 2010 | 18:10 |
|
|
אין תשובה מקצעית קלה.
מומלץ לפנות לחברת חשמל או ליועץ שתכנן את המתקין.
בהצלחה
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 08, 2010 | 10:43 |
|
|
אשמח לקבל מענה.
הזמנתי כיריים של חברת שולטס. בחנות אמרו שניתן לחבר לחד פזי, רק צריך לדאוג שיהיה נתיך בודד 25 אמפר.
החשמלאי שלי אומר שלא ניתן לחבר 25 אמפר לשקע רגיל. שאסור לו.
אני לצערי לא מתמצא בחשמל כל כך.
מה דעתכם?
כדאי פשוט לעבור לכירים גז וזהו?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 08, 2010 | 12:17 |
|
|
נכון, אי אפשר לחבר נתיך 25 אמפר לשקע רגיל. אבל השאלה היא כמה יעלה להתקין שקע כח, שזה תלוי במרחק של הכיריים מהלוח הראשי, ואיזה חציבות צריך לעשות בדרך.. ואולי המוליכים מתאימים, ופשוט צריך להחליף שקע?
אתה יכול להזמין חשמלאי נוסף, אולי הוא יוכל לספק לך פתרון מוצלח יותר?
קשה להגיד בלי לראות את המקום. בסופו של דבר הכל תלוי במחיר שאתה מוכן לשלם עבור כיריים חשמליות או כיריים של גז.
|
|
|
|
|
|
•
|
| אולי אפשר להשחיל חוטים חדשים
|
זקזק |
|
|
Sep 08, 2010 | 12:53 |
|
|
תצטרך חוטים 6ממ ושקע חד-פאזי תעשייתי
לפעמים יותר קל להשחיל עוד שני חוטים 2.5 ואז לעבוד עם ביריים תלת-פאזיות
זה גם יותר מומלץ בעיניי
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 08, 2010 | 14:49 |
|
|
4 מ"מ מספיקים בהחלט, ובמקרים מסויימים אפילו 2.5 יספיק.
אבל שוב, אי אפשר לתת תשובה בלי לראות את המקום. אם יתברר שהכיריים במקרה ממוקמות ממש קרוב ללוח, העסק יהיה ממש פשוט.
לא נראה לי אפשרי להשחיל בצינור 10 מ"מ שלושה גידים של 6. אני חושב שגם 4 לא... במיוחד אם הצינור כבר בתוך הבטון.
השאלה גם אם קיימת תשתית של צינורות גז? מה יותר יקר?
מדובר בבית חדש? קרקע או בבניין דירות?
אם מדובר בבית שבשלבי בניה זה בכלל פשוט...
חוץ מזה שאולי אפשר להשאיר את השקע הקיים עם ח"א 16 אמפר, ופשוט לדעת שאי אפשר לבשל על כל הלהבות יחד, אלא רק על 2 מקסימום בכל פעם... ואולי לגלות עם הזמן שהדרישה של 25 אמפר היא מוגזמת ו16 זה מספיק. או שמגלים שזה מקפיץ, ואז לבדוק אופציה להגדלה...
תזמין חשמלאי נוסף שיבוא ויראה, ואולי יציע פתרון שהראשון לא חשב עליו.
כמובן שהבטיחות והצמדות לחוק זה הדבר הראשון... אבל גם במסגרת החוק תמיד יש יותר מפתרון אחד.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
פלורסנט ודימר
|
rut |
|
|
Sep 07, 2010 | 22:53 |
|
|
אני מעונינת להתקין תאורה חסכנית פלורסנטים בחדרי השינה בבית ועם דימר ונאמר לי שדימר לא הולך עם פלורסנט אלא עם נורות ליבון.
מנגד נאמר לי שיש סוג של פלורסנט שכן ניתן להשתמש עם דימר
מבקשת את עזרתכם
תודה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 07, 2010 | 23:05 |
|
|
שלום לך rut,
משנקים אלקטרוניים לנורות פלורסצנט T8
QTP - QUICKTRONIC PROFESSIONAL
משנקים אלקטרוניים אלו נועדו גם לעמעום נורות פלורסצנט T8
HF - QUICKTRONIC DE LUXE DIMMABLE
בקשי גופי תאורה אלו מחנות חשמל/תאורה.
שנה טובה וחג שמח!!
|
|
|
|
|
|
°
|
תודה רבה ושנה טובה גם לך
|
rut |
|
|
Sep 08, 2010 | 01:20 |
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 08, 2010 | 13:15 |
|
|
העירייה,הם לא יודעים איך בודקים אותם אז הם זורקים אותם לפח
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 01, 2010 | 17:01 |
|
|
שלום לכולם.
ברצוני לחבר שעון שבת שידליק את המנורות בסלון ובשירותים בכניסת השבת ויכבה אותם בצאת השבת.
אני יודע שאני צריך לתת פאזה ואפס קבוע לסליל(למנוע).אבל מה הלאה ?
תודה.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 01, 2010 | 18:54 |
|
|
נשאלת שאלה האם אתה חשמלאי ?
באופן כללי לשעון שבת יש מגע פתוח שצריך למתג את התאורה וכמובן לשים לב לא לערבב בין המעגלים הסופיים (מגען )
אם אינך חשמלאי אל תסתבך ותסתכן קרא לחשמלאי מאיזור מגוריך.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 05, 2010 | 19:48 |
|
|
לשעון מגע פתוח אחד ובדרך כלל יש מספר מעגלים סופיים של מאור לכן המגע של השעון מפעיל את הסליל של המגען והמגען שמצויד במספר מגעים פתוחים ממתג את מעגלי המאור.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|